In opdracht van Rijkswaterstaat zijn de meervoudige voegovergangen in de Tholensebrug vervangen daar deze aan het einde van de levensduur waren.

Van Drunen Sloopwerken heeft in opdracht van Tebezo waterbouw, Maurer Söhne en Rowij Bouwchemie de sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

Daar het een aanbrug betrof met voorgespannen liggers moest hier een aangepaste en beheerste werkwijze worden toegepast waarbij de liggers onder geen beding konden beschadigen.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om de liggers eerst met behulp van diamantboren los te boren om ervoor te zorgen dat dit risico werd weggenomen en deze liggers werden veilig gesteld.

Vervolgens zijn er door ons zaagsnedes gemaakt waarbij bij de traversekasten dieper is gezaagd en op de liggers ondieper waardoor het een soort figuurzagen werd.

Vervolgens zijn de zware profielen en beton met behulp van onze 8 tons kranen en 1 tons mini kranen zorgvuldig verwijderd en afgevoerd.

Na de sloopwerkzaamheden is de beton gebouchardeerd en zijn door ons de gaten geboord en is de nieuwe wapening aangebracht volgens opdracht.

Alle werkzaamheden zijn  naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers en ruim binnen de planning gerealiseerd.